EvenementenWinter Games 2022

Sportbedrijf De Fryske Marren zoekt de samenwerking met lokale (sport)verenigingen  en organiseert tijdens de kerstvakantie Winter Games samen met VV Balk, VC Joure, SC Joure Korfbal,  Pegasus Lemmer en GGD Fryslân. De Summer Games in Joure van Sportbedrijf De Fryske Marren waren een succes. Nu is er ook een uitgebreidere winterse variant in Joure, Lemmer en Balk.

Door de coronapandemie is 80% van de jongeren minder gaan bewegen, terwijl 4 op de 5 jongeren structureel al te weinig beweegt. Door extra sport- en spelactiviteiten in de wijk te faciliteren, krijgen jongeren op een verantwoorde manier een positieve impuls op het gebied van sport, bewegen en ontmoeten. De Winter Games hebben als doel om met extra sport- en spelactiviteiten jongeren in beweging te brengen.

Tijdens de Winter Games kun je meedoen aan Escaperooms, Archery Tag spelen en je zicht en behendigheid op de proef stellen bij Glow in the Dark Sports. Op maandag 3 januari vinden de activiteiten plaats in Sportfun te Joure, op dinsdag 4 januari in De Trime te Balk en op 5 januari in De Hege Fonnen te Lemmer. Alle activiteiten zijn gratis voor deelnemers.

Voor wie?

De activiteiten zijn voornamelijk gericht op jongeren in de leeftijd van 13 tot 27 jaar. Ook zijn er een aantal tijdsblokken waarin deelname mogelijk is voor kinderen van groep 6 tot en met groep 8 van de basisschool. De organisatie nodigt vooral schoolklassen, sport- en cultuurverenigingen en vriendengroepen uit om corona-proof deel te nemen aan de activiteiten.

Het is mogelijk om je op te geven via de website van Sportbedrijf De Fryske Marren. www.sportbedrijfdfm.nl/wintergames/

De Winter Games worden financieel ondersteund door Sociaal Werk Nederland, de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation.

Sportbedrijf De Fryske Marren