HomeVakleerkracht bewegingsonderwijs

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Het sportbedrijf heeft vakdocenten in dienst die gymlessen verzorgen op basisscholen en onderwijzers ontlasten. Onze docenten zijn bevoegd om zelfstandig les te geven en beschikken over veel vakinhoudelijke kennis. Onze passie is sport en bewegen en wij brengen dit ook graag over op de leerlingen. Samen met uw lesplan of een eigen geschreven lesplan gaan de sportdocenten aan de slag.

Vaste vakleerkracht

Geen omkijken meer naar de gymlessen voor jullie groepsdocenten en kwalitatief goede gymlessen, door personeel wat gespecialiseerd is in bewegingsonderwijs. Wij werken tijdens onze lessen aan het ontwikkelen van een brede motorische basis, waar kinderen de rest van hun leven profijt van hebben.  Afwisseling en kennismaken met veel verschillende sport- en spelvormen staat centraal. Naast de motorische ontwikkeling gaan we aan de slag met: Samenwerken en omgang met elkaar,  bewegen regelen, zelfvertrouwen en beleving. Wij staan voor: uitdagende en innovatieve gymlessen met gebruik van aansprekende en vernieuwende materialen, zoals BMX fietsen, longboards, boogschieten, KanJam en meer.

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

 • Zelfstandig verzorgen van gymlessen;
 • Lessen volgens een jaarplanning, waarin alle leerlijnen van bewegen behandeld worden
 • Lesvoorbereiding maken;
 • Zaal inrichten en opruimen;
 • Regelmatig rapporteren over het verloop van de gymles en eventueel het gedrag van de kinderen tijdens de lessen;
 • Up-to-date houden en adviseren over de gymmaterialen in contact met de afdeling beheer van de gemeente.

Per ingezette les van ca. 45 min hoort een voorbereidings-/ administratietijd van 15 min. Per ingezette les rekenen wij €63,80.  Een heel jaar les voor één groep kost dan bij een 40-weken durend schooljaar €2.552,- voor het schooljaar 2024-2025.

Extra aandachtspunten:

De school huurt de vakleerkracht gegarandeerd voor 40 lesweken, oftewel een heel schooljaar in. De lengte van de lesdag wordt bepaald door het aantal lessen dat wordt gegeven, waarbij de voorbereidingstijd per les wordt opgeteld. Het inhuren van een vakleerkracht voor een gedeelte van het schooljaar is in overleg eveneens mogelijk.  

Naast het structureel aanbieden van sportlessen, is het ook mogelijk om incidenteel een vakleerkracht sport in te huren. Natuurlijk is dat afhankelijk van de beschikbaarheid.             

Vakleerkracht Manon: “Ik denk dat wij de basis leggen voor een sportieve toekomst. Jonge kinderen zijn nog te vormen, dus als we er nu voor zorgen dat kinderen plezier beleven aan bewegen, zullen zij dit makkelijker doorzetten op latere leeftijd.”

Inval vakleerkracht bewegingsonderwijs

Naast het structureel aanbieden van sportlessen, is het ook mogelijk om incidenteel een vakleerkracht sport in te huren. Natuurlijk is dat afhankelijk van de beschikbaarheid.

Bij elke les van ca. 45 min hoort een voorbereidings-/ administratietijd van 15 minuten.

Bij de voorbereidings- / administratietijd hoort:

 • Lesvoorbereiding
 • Zaal inrichten en opruimen

Verzorgen van gymlessen, inclusief lesvoorbereiding.

Mocht u gedurende het schooljaar gebruik willen maken van het aanbod, dan kunt u contact opnemen met Ilse Oenema, teamleider Sportstimulering en sportservices. Zij zal dan kijken of wij het kunnen inpassen in onze planning. 

Team SportbedrijfDFM
Ilse Oenema

Teamleider Sportstimulering en Sportservices

Wilt u verder contact? Dan kunt u contact opnemen met onze Teamleider Sportstimulering en Sportservices Ilse Oenema. Tel: 06-15135022 E-mail: ioenema@sportbedrijfdfm.nl

Aanmelden

Middels dit contactformulier kunt u namens een school een aanvraag doen voor een vakleerkracht of invalvakleerkracht bewegingsonderwijs. Wij proberen uw aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. 

  Blijft uw eigen docent aanwezig
  JaNee

  Sportbedrijf De Fryske Marren