HomeVacatures – Lifeguard

Lifeguards

Wij zoeken enthousiaste Lifeguards!

Lijkt het je leuk om in Swimfun te werken, pas je in ons team van zwembadmedewerkers en woon je in de omgeving van Joure? Solliciteer dan snel.

Vacature

Functieomschrijving:
Als zwembadmedewerker en lifeguard ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van alle bezoekers en treed je op als gastheer/-vrouw. Dit doe je voornamelijk door toezicht te houden in Swimfun. Je werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit: 

 • Toezicht houden tijdens recreatief zwemmen en tijdens doelgroepslessen;
 • Het geven van aanwijzingen aan de bezoekers;
 • Het zorgdragen voor de veiligheid van de bezoekers. Dit doe je onder andere door EHBO taken te verrichten waar nodig; 
 • Het verrichten van lichte schoonmaakwerkzaamheden.

Functie- en opleidingseisen

 • Enthousiast, gastvrij en stressbestendig;
 • Flexibel inzetbaar in de weekenden en tijdens vakanties;
 • In het bezit van een diploma zwemmend redden / Lifeguard of vergelijkbaar is een pré maar niet verplicht, wij kunnen je intern opleiden;
 • In het bezit van een EHBO diploma of vergelijkbaar; is een pré maar niet verplicht, wij kunnen je intern opleiden. 

Wat wij bieden:

 • Een jong en dynamisch bedrijf waar het om sport draait;
 • Een open, informele en hechte cultuur;
 • Je mag kosteloos gebruikmaken van de faciliteiten binnen ons complex;
 • Een salaris conform CAO Zwembaden;
 • Een super gemotiveerd en professioneel team dat houdt van uitdaging, creativiteit en een grote dosis fun.

Enthousiast?
Spreekt de functie je aan, voldoe je aan de functie eisen en ben je op zoek naar een leuke bijbaan? Dan zien we jouw motivatie graag tegemoet via nvandermeer@sportbedrijfdfm.nl t.a.v. personeelszaken. Het aantal uren is voor zowel fulltime als parttime.

Over Swimfun & Sportbedrijf De Fryske Marren

Altijd al willen werken in tropische sferen? Dan ben je bij Swimfun Joure aan het goede adres! Met jaarlijks ruim 250.000 bezoekers is Swimfun het meest bezochte recreatieve uitje in Noord Nederland. Daarnaast is Swimfun in 2019 verkozen tot beste zwembad van Nederland met haar recreatieve elementen zoals de Wildwaterbaan, Magic Oval en Tube Slide. Met rond de 60 personeelsleden staan wij iedere dag klaar voor recreatieve, maar ook sportieve zwemmers. Voor sportieve zwemmers organiseren wij doelgroepslessen. Dit zijn: aquabootcamp, aquagymaquajoggenaquarobics, aquavaria, aquavaria BBB, baby- en peuterzwemmen, banen zwemmen, trimzwemmen, zwangerschapszwemmen en zwemlessen. De zwemlessen geven wij onder de naam Zwemschool De Fryske Marren met onze eigen zwemlesleerlijn, Ik Ben Zwemveilig. Een moderne kijk op wat nu echt belangrijk is voor een kind om te leren zwemmen. Het team van Swimfun bestaat uit zowel toezichthouders, als zweminstructeurs en horecamedewerkers.  

Swimfun Joure is onderdeel van Sportbedrijf De Fryske Marren. Bij Sportbedrijf de Fryske Marren staat, je raadt het al, sport centraal! Wij stimuleren, faciliteren en realiseren sportbeoefening en lichaamsbeweging. Hoe doen we dat dan? Met onze inzet brengen wij de inwoners van Gemeente De Fryske Marren in beweging. Op onze hoofdlocatie doen wij dat bijvoorbeeld bij zwembad Swimfun en Sporthal Sportfun in Joure, maar onze sportdocenten geven ook sportlessen op basisscholen en middelbare scholen door de hele gemeente. Het Sportbedrijf organiseert in wisselende formaties activiteiten voor diverse maatschappelijke doelgroepen. Hierbij valt te denken aan: ouderen, inwoners met een beperking, inwoners met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, kinderen met een motorische achterstand en sportdagen op het voortgezet onderwijs.

Sportbedrijf De Fryske Marren