HomeVacature – Zwemonderwijzer en aquasportinstructeur

Zwemonderwijzer en aquasportinstructeur

Sportbedrijf De Fryske Marren is opzoek naar een zwemonderwijzer en aquasportinstructeur. Als zwemonderwijzer en aquasportinstructeur ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van de zwemlessen, geef je aquasporten en help je bij het onderhoud van het bad.

Vacature

Hoe maak jij het verschil
Leren zwemmen moet vooral leuk zijn en leiden tot de grootst mogelijke zwemveiligheid na het behalen van het zwemdiploma.  Als Zwemschool “De Fryske Marren” hebben wij op basis van onze decennialange ervaring en expertise het “leren zwemmen” opnieuw vormgegeven. We hanteren daarbij het door ons zelf ontwikkelde diploma “Ik Ben Zwemveilig”. Een moderne kijk op wat nu echt belangrijk is voor een kind om te leren zwemmen. 

De leerlijn Ik Ben Zwemveilig is samen te vatten in drie punten:

1.       Je kind wordt “zwemveilig”. In onze opleiding staat niet het kunstje centraal, maar de zelfredzaamheid van je kind in allerlei situaties in en rondom het water. 

2.       Wij vinden plezier tijdens de zwemlessen van groot belang. Plezier zal ervoor zorgen dat je kind sneller leert en dat het een positief gevoel overhoudt aan bewegen en leren in het water.   

3.       We gaan ervoor om je kind technisch zo goed mogelijk te leren zwemmen. Tientallen jaren van ervaring en expertise zetten we in om de zwemslagen en alle andere vaardigheden zo goed mogelijk aan te leren voor uw kind, niet alleen in het zwembad maar vooral daarbuiten.

Jouw rol
Binnen je rol als zwemonderwijzer geef je onder de naam Zwemschool De Fryske Marren met onze eigen zwemlesleerlijn, Ik Ben Zwemveilig. Als aquasportinstructeur geef je les in diverse aquasporten aan een divers publiek. Denk bijvoorbeeld aan: aquabootcamp, aquagym, aquajogging, trimzwemmen, aquavaria. Voor het volledige aanbod aan aquasporten bekijk www.swimfun.nl 

Wat vragen wij van jou?

 • Je geeft met veel enthousiasme zwemles aan leerlingen van verschillende leeftijden;
 • Je bent gecertificeerd aquasportinstructeur;
 • Je bent gecertificeerd zweminstructeur ABC of soortgelijk; 
 • Je bent in het bezit van een geldig en erkend EHBO-diploma of MFA-diploma met reanimatie; 
 • Je hebt kennis van de Gedragscode Zwembranche; 
 • Je communiceert met (jeugdige) deelnemers/zwemmers en eventueel met hun ouders.

Wat bieden wij jou?

 • Een jong en dynamisch bedrijf waar het om sport draait;
 • Een open, informele en hechte cultuur;
 • Je mag kosteloos gebruikmaken van de faciliteiten binnen ons complex;
 • Een baan van tussen de 1 en 38 uren;
 • Een salaris conform CAO Zwembaden Schaal 5;
 • Een super gemotiveerd en professioneel team dat houdt van uitdaging, creativiteit en een grote dosis fun. 

Enthousiast?
Spreekt de functie je aan, voldoe je aan de functie eisen en ben je op zoek naar een leuke baan? Dan zien we jouw motivatie + CV graag tegemoet via nvandermeer@sportbedrijfdfm.nl t.a.v. personeelszaken. Het aantal uren is in overleg, maar kan al tussen de 1 en 38 uur.

Over Swimfun & Sportbedrijf De Fryske Marren

Altijd al willen werken in tropische sferen? Dan ben je bij Swimfun Joure aan het goede adres! Met jaarlijks ruim 250.000 bezoekers is Swimfun het meest bezochte recreatieve uitje in Noord Nederland. Daarnaast is Swimfun in 2019 verkozen tot beste zwembad van Nederland met haar recreatieve elementen zoals de Wildwaterbaan, Magic Oval en Tube Slide. Met rond de 60 personeelsleden staan wij iedere dag klaar voor recreatieve, maar ook sportieve zwemmers. Voor sportieve zwemmers organiseren wij doelgroepslessen. Dit zijn: aquabootcamp, aquagymaquajoggenaquarobics, aquavaria, aquavaria BBB, baby- en peuterzwemmen, banen zwemmen, trimzwemmen, zwangerschapszwemmen en zwemlessen. De zwemlessen geven wij onder de naam Zwemschool De Fryske Marren met onze eigen zwemlesleerlijn, Ik Ben Zwemveilig. Een moderne kijk op wat nu echt belangrijk is voor een kind om te leren zwemmen. Het team van Swimfun bestaat uit zowel toezichthouders, als zweminstructeurs en horecamedewerkers.  

Swimfun Joure is onderdeel van Sportbedrijf De Fryske Marren. Bij Sportbedrijf de Fryske Marren staat, je raadt het al, sport centraal! Wij stimuleren, faciliteren en realiseren sportbeoefening en lichaamsbeweging. Hoe doen we dat dan? Met onze inzet brengen wij de inwoners van Gemeente De Fryske Marren in beweging. Op onze hoofdlocatie doen wij dat bijvoorbeeld bij zwembad Swimfun en Sporthal Sportfun in Joure, maar onze sportdocenten geven ook sportlessen op basisscholen en middelbare scholen door de hele gemeente. Het Sportbedrijf organiseert in wisselende formaties activiteiten voor diverse maatschappelijke doelgroepen. Hierbij valt te denken aan: ouderen, inwoners met een beperking, inwoners met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, kinderen met een motorische achterstand en sportdagen op het voortgezet onderwijs.

Sportbedrijf De Fryske Marren