EvenementenSprintkampioenschappen

Sportbedrijf De Fryske Marren heeft afgelopen woensdag de eerste editie van de DFM sprintkampioenschappen georganiseerd. Leerlingen van diverse scholen uit de gemeente hebben tijdens de gymlessen van de sportdocenten van Sportbedrijf DFM een voorronde gelopen. De snelste 40 jongens en meisjes stonden afgelopen woensdag aan de start van de finale.

Na de voorrondes in de gymlessen van de sportdocenten van Sportbedrijf DFM was het afgelopen woensdag tijd voor de finale. De leerlingen moesten zo snel mogelijk 40 meter sprinten. Per groep streden de kinderen voor het kampioenschap. In groep 3 was Brent de snelste met 7,51, in groep 4 had Jelmer de snelste tijd met een tijd van 7:00. Yvon was de snelste van groep 5 met 7,08, bij groep 6 nam Jens de medaille mee naar huis met een tijd van 6,29. Als laatste streden groep 7 en 8 om de medailles waarbij respectievelijk Maud met een tijd van 6,36 en Ruben met een tijd van 5,94 met de prijzen naar huis gingen.

De basisscholen die hebben meegedaan aan de kampioenschappen waren scholen waar de sportdocenten van Sportbedrijf DFM de gymlessen geven. Dit zijn Westermarskoalle, It Haskerplak, de Tarissing, de Meerpaal, It Trijegeaster Honk, Eben-Häezer, de Spoarsiker en het Tweespan uit gemeente De Fryske Marren. Uit Leeuwarden deden de leerlingen van de Wynwizer mee.

Na de sprintkampioenschappen konden de deelnemers en iedereen die maar wou zich uitleven bij apenkooi XXL.

Sportbedrijf De Fryske Marren