HomeSportweek

Sportweek

Hey jij! Heb jij zin om deze zomer één of meerdere leuke sporten te proberen? Dat kan! Samen met Sociaal werk de Kear organiseert Sportbedrijf DFM de kindersportweek. Van 12 tot en met 16 juli zijn er volop sportclinics door de gehele gemeente. Heb jij bijvoorbeeld zin om eens te zeilen? Of ga je toch voor een leuke dansles? Met meer dan 18 verschillende sportclubs zit er altijd een leuke activiteit voor jou tussen!

Welke sporten zijn er?

We hebben heel veel verschillende sporten! De sporten die in de sportweek worden aangeboden zijn alsvolgt:

 • Korfbal
 • Vissen
 • Kickboxen
 • Gym
 • Tennis
 • Hockey
 • Basketbal
 • (Reddings)zwemmen
 • Volleybal
 • Zeilen
 • Judo
 • Dansen

Ben je enthousiast geworden? Kijk hieronder dan snel wanneer de clinic is die jij zou willen volgen en geef je gratis op!

 

Informatie over de sportclubs

Lees hieronder de informatie over de sportclubs! Welke clinic lijkt jou leuk?

Tennisvereniging Sintjohannesga e.o.
Onze trainer Boas Deden gaat de clinics verzorgen op onze tennisbanen. Hij maakt de kinderen enthousiast voor de tennissport door op een speelse, gevarieerde manier diverse oefeningen aan te bieden. Aan het einde van de clinic kennen de kinderen alle tips en tricks voor op de tennisbaan.

JHC Stix
Tijdens de kindersportweek laten we je kennis maken met hockey. D.m.v. verschillende oefeningen en kleine partijtjes. Daarnaast hebben we ook Urban hockey! Dit is een soort straat hockey. Wat je dus overal kunt doen.
Lijkt het je leuk? Meldt je dan aan voor de hockey clinic!

KV DTG
Tijdens de korfbalclinic willen we je kennis laten maken met korfbal. Dit gaan we doen d.m.v. schieten op de korf, spelvormen zoals estafette en misschien zelfs wel een wedstijdje korfbal!

SC Joure korfbal
Wil jij eens kijken wat voor leuke sport korfbal is? Kom bij onze clinic langs en ervaar een super leuke sport!

Basketballvereniging Oaters Joure
Gezocht kinderen (meisjes en jongens) die durven te basketballen.
Vanaf 6 jaar is het al mogelijk. We spelen met kleinere ballen en ook hangt de basket lager!
Natuurlijk mag je ook een paar keer mee trainen.
Basketball vereniging Oaters is een leuke club!! Ben je geintresseerd ? Meld je aan voor de clinic. Of kijk op www.oaters.nl!!

Dansschool Dance Shape

Dans: beweging, beleving & expressie!
In deze dance clinic nemen we je mee in de wereld van dans! Niet alleen gaat dans om bewegen op muziek maar ook om wat je erbij voelt en hoe je dit uit met je lichaam en weergeeft in je uitstraling!
Deze clinic bestaat uit verschillende dansoefeningen en natuurlijk uit een choreografie! Ook zal er sprake zijn van verschillende dansstijlen en muziek!
Nieuwsgierig? Trek je dansschoenen aan en ga mee in de wereld van dans!
Deze dance clinic is zowel voor jongens als meiden! Danservaring is niet nodig! Maar neem je enthousiasme en bidon wél mee!

Gymnastiek vereniging ODI te Sintjohannesga.
Er zal een leuke clinic worden gegeven door onze docent / (juf) Johanna . Zij zal de kinderen op een sportieve manier kennis laten maken met gymnastiek en een stukje bewegen op muziek.

Avena
Kennismaking met wat Avena te bieden heeft door zwemoefeningen te doen en via spel bepaalde vaardigheden te verbeteren.

Tsjûkemarders
Tsjûkemarders in een leuke en gezellige volleybalvereniging te Echten. Er wordt een volleybaltraining gehouden, waarbij er een kijkje kan worden genomen bij het volleyballen en het kan worden ervaren.

Ready again
Tennis lekker buiten spelen met vriendjes en vriendinnetjes 🎾Sport die bijna altijd door kan gaan zelfs tijdens evt nieuwe nodige lockdown periode.

Volleybalvereniging DBS
Wij bieden een sportieve clinic. Dit voor alle niveau’s. Spelenderwijs met de bal omgaan tot misschien wel ‘echt’ volleyballen. Kom en probeer het volleybal!

ReshapeClub
Kickboksen Kinderen – Bij deze clinic kan je verwachten dat er professionele begeleiding zal zijn voor de kinderen die trainingen in kleine groepen volgen.

Kinderfitness – Bij de clinic kinderfitness zullen de kinderen kennis gaan maken met fitness onder professionele begeleiding in de machines.

Watersportvereniging Zevenwolden Lemmer
Na een instructie op de wal ga je met ons het water op. Daar ga je zelf zeilen in een van onze optimisten. Op het water helpen onze instructeurs je bij het vinden van de wind, om zo het uitgelegde baantje te volgen. Elk bootje wordt gedeeld door 2 kinderen, die om de beurt zeilen en bij komen op de kotter. Uiteraard houden we ons aan de Coronamaatregelen en samen maken we er een geweldige ochtend of middag van!

HSV Joure
Viscarravaan

KickSports
Kickboksen voor kinderen

LevelUp
Niet-competitieve sportclub voor kinderen in de basisschoolleeftijd die sporten wel leuk vinden, maar soms wat moeite hebben met bepaalde onderdelen. Van alles is mogelijk: spel, toestelgymnastiek, atletiek en meer! Je geeft zelf aan wat je kan, durft en wilt, en van daaruit gaan we verder.

Reddingsbrigade Lemmer
Lijkt het je leuk om eens een Baywatch te zijn. meld je dan aan voor een gezellige en leerzame middag bij de reddingsbrigade lemmer .Zien we jou !!!!

Judovereniging Roelevink
Bij Roelevink Sport VOF kun je terecht voor judo-lessen. Judo is voor elke leeftijd en je kunt bij Roelevink Sport VOF al starten wanneer je 4 jaar bent. Judo is niet alleen een hele leuke sport, judo is ook erg goed voor kracht- en conditietraining en dat maakt het gezond. Het is daarnaast een van de betere sporten die je kunt beoefenen als het gaat om ontwikkeling. Wij geven momenteel op 2 locaties lessen, namelijk in Joure en in Lemmer. Bij judo train je de volgende onderdelen: motoriek, weerbaarheid, conditie, leren vallen, samenwerken, mentaal, balans, zelfvertrouwen en krachttraining. 

Aanmelden

Lukt het hierboven niet? Klik dan op het linkje hieronder.

Sportbedrijf De Fryske Marren