UpdatesSportieve afsluiting Scoor een Boek

Sportieve afsluiting leesproject Scoor een Boek

Deze week wordt het leesproject ‘Scoor een Boek!’ op veel scholen sportief afgerond. In gemeente De Fryske Marren deden er 14 basisscholen mee. De leerlingen verruilen deze week de schoolbanken voor een middag sporten op het sportveld of in de gymzaal.

Deze week is het voor veel scholen in gemeente De Fryske Marren tijd voor de officiële afsluiting van #ScooreenBoek. In heel Friesland worden de sportieve afsluitingen lokaal en in kleine groepen georganiseerd. In de Fryske Marren wordt de sportieve afsluiting georganiseerd door Bibliotheken Mar en Fean en Sportbedrijf De Fryske Marren.

Met het project willen de Friese bibliotheken, scholen en lokale sportorganisaties leesplezier bij kinderen aanwakkeren door lezen te verbinden aan sport. Het project richt zich op leerlingen uit groep 5 en 6. Dit jaar was alweer de derde editie van Scoor een Boek! in Friesland. Er deden maar liefst ruim 345 leerlingen uit groep 5 en 6 mee uit gemeente De Fryske Marren.

Landelijk groeiend initiatief
Scoor een Boek! is een landelijk, groeiend initiatief. De Betaalde Voetbalorganisaties (BVO’s), lokale sportorganisaties, basisscholen en de Bibliotheek werken samen om elke editie tot een succes te maken. Steeds meer bibliotheken gaan een samenwerking aan met een BVO in hun werkgebied. Het project Scoor een Boek! bundelt de populairste sport van Nederland met lezen. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Hierin zijn veel overeenkomsten te vinden met het voetbal. De persoonlijke boodschap van een voetballer werkt stimulerend en motiveert de leerlingen zoveel mogelijk boeken te lezen.

Sportbedrijf De Fryske Marren