EvenementenScholingsbijeenkomst Spelenderwijs In Beweging

Gisteren was de eerste scholingsbijeenkomst van het Spelenderwijs In Beweging project ✅Speciaal voor pedagogische medewerkers en leerkrachten in de gemeente gaf Fysiotherapie De Merk Joure een scholing over het signaleren van een opvallende motoriek bij jonge kinderen en wanneer je een kind kunt doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Een leerzame middag!┬á In volgende scholingen gaan we aan de slag met het thema Reflexintegratie en remedial teaching en met het thema nijntje beweegdiploma. Meer lezen over het project? Kijk dan op https://www.sportbedrijfdfm.nl/spelenderwijsinbeweging/

Kinderopvangorganisaties, peuterspeelzalen, basisscholen en sportverenigingen hebben, naast de ouders, een belangrijke rol bij de motorische ontwikkeling van jonge kinderen. Al deze organisaties worden betrokken bij het project SPELENDERWIJS IN BEWEGING! Dit project richt zich dan ook op alle opvoeders en begeleiders waar het jonge kind mee te maken krijgt.

SPELENDERWIJS IN BEWEGING! voor de kinderopvang en de peuterspeelzaal
Kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen die deelnemen aan het 3-jarig project SPELENDERWIJS IN BEWEGING! ontvangen gedurende een schooljaar een pakket, bestaande uit verschillende onderdelen:

  • Beweegkalenders voor de peutergroepen.
  • Scholingsmomenten voor pedagogisch medewerkers over het belang en de mogelijkheden van motorische prikkels voor jonge kinderen gedurende de dag.
  • Informatiebijeenkomst voor ouders over het belang van bewegen voor het jonge kind.

Scholing

De overige twee scholingen gaan over de volgende thema’s:

  • Reflexintegratie en remedial teaching.
  • Word ge├»nspireerd door het nijntje Beweegdiploma; hoe kan ik heel praktisch aan de slag in het lokaal, buiten en in het speellokaal om zoveel mogelijk beweging aan te bieden?

Ook deelnemen?
Hierboven is beschreven wat het project SPELENDERWIJS IN BEWEGING! voor de kinderopvang en de peuterspeelzalen inhoudt. Het zou mooi zijn als alle organisaties die betrokken zijn bij de opvoeding en het opgroeien van jonge kinderen in onze gemeente meedoen met dit project, zodat zoveel mogelijk medewerkers en ouders kunnen inspelen op het belang van bewegen voor het jonge kind.

Mocht u ook interesse hebben om aan te haken bij dit project dan vernemen wij dit graag via Brenda Jager, bjager@sportbedrijfdfm.nl, 06-53349345.

Sportbedrijf De Fryske Marren