HomeOnderwijsondersteuning

Onderwijsondersteuning

Om docenten in het basisonderwijs te ondersteunen tijdens gymlessen bieden wij onderwijsondersteuning aan in gemeente De Fryske Marren. Een van onze medewerkers ondersteunt jouw leerkracht met lesbevoegdheid. 

Programma

  • Natte gymles

Kinderen verbeteren niet alleen hun zwemvaardigheden, zij werken ook aan hun motoriek, uithoudingsvermogen en een gezond gewicht. Door de zwemlessen zijn kinderen zonder zwemdiploma beter in beeld.

  • Methodiek

Advisering in gebruik van methodiek in bewegingsonderwijs. Dit kan door het beter gebruiken van een bestaande methode en/of het maken van een onderbouwde keuze voor een andere methode.

  • Coaching van docenten

 Via voorbeelden en intervisie de lessen bewegingsonderwijs gegeven door groepsleerkrachten versterken. 

  • Ondersteuning sportdagen

Hulp en ondersteuning in de organisatie en uitvoering van sportdagen.

  • Pleinspelen

Advisering en hulp bij de inrichting en gebruik van schoolpleinen. Hierbij hoort de inrichting van het schoolplein zelf en advisering in de aanschaf van speelmateriaal. Daarnaast is introductie van pleinspeelactiviteiten mogelijk.

  • Freerunning

Moderne sporten, zoals bijvoorbeeld freerunning, integreren in de lessen. Friese sporten, zoals slootje springen, kaatsen in de gymzaal en andere leuke Fryske sporten behoren ook tot de mogelijkheden!

  • Bewegingsonderwijs voor de kleuters

Door middel van voorbeelden en intervisie worden de lessen bewegingsonderwijs, gegeven door groepsleerkrachten aan de onderbouw, versterkt.

Aanmelden

Voor het komende schooljaar 2021-2022 is het mogelijk om een onderwijsondersteuner aan te vragen. 

[contact-form-7 id=”844″ title=”Aanmelden Sport+”

Sportbedrijf De Fryske Marren