HomeOnderwijsondersteuning

Onderwijsondersteuning

Om docenten in het basisonderwijs te ondersteunen tijdens gymlessen bieden wij onderwijsondersteuning aan in gemeente De Fryske Marren. Een van onze medewerkers ondersteunt jouw leerkracht met lesbevoegdheid. 

Assistent beweginsonderwijs

De ondersteuning zal minimaal worden verzorgd door een afgestudeerde cios leerling of gelijkwaardig. Per ingezette van ca. 45 min hoort een voorbereidings-/ administratietijd van plm. 15’. 

Bij de voorbereidings- / administratietijd hoort:

  • Lesvoorbereiding
  • Zaal inrichten en opruimen
  • Verzorgen van gymlessen, inclusief lesvoorbereiding op papier die aan de school beschikbaar wordt gesteld

Onderdeel van de taken:

  • Verzorgen van gymlessen, inclusief lesvoorbereiding op papier die aan de school beschikbaar wordt gesteld

Per ingezette les door een onderwijsondersteuner rekenen wij € 32,81 per uur. Bij elke les van ca. 45 min hoort een voorbereidings-/administratietijd van 15 minuten. Een heel jaar les voor één groep kost dan bij een 40-weken durend schooljaar 40 uur x € 32,81,- = €1312,-.

Extra aandachtspunten:

De school huurt de ondersteuning  gegarandeerd voor 40 lesweken, oftewel een heel schooljaar in. De lengte van de lesdag wordt bepaald door het aantal lessen dat wordt gegeven, waarbij de voorbereidingstijd per les wordt opgeteld. Het inhuren van een vakleerkracht voor een gedeelte van het schooljaar is in overleg eveneens mogelijk.

Aanmelden

Voor het komende schooljaar 2021-2022 is het mogelijk om een onderwijsondersteuner aan te vragen. 

    Sportbedrijf De Fryske Marren