ActiesDe Jouster Uitjespas

Speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar hebben Museum Joure, Speelbos Joure en Swimfun de handen ineengeslagen en de Jouster Uitjespas ontwikkeld. Van 1 maart tot en met 30 april kunnen kinderen tot en met 12 jaar komen zwemmen, klauteren en ontdekken. De pas kost €10,- en geeft toegang tot alle drie de lokale Jouster uitjes. Op deze manier kunnen alle kinderen in de gemeente voor een gereduceerd tarief kennis maken met lokale uitjes.

Cultuur en sport zijn belangrijke thema’s om al op jonge leeftijd kennis mee te maken. Door deze uitjes te combineren is het niet alleen leerzaam en gezond maar ook nog leuk. In het museum kunnen kinderen ontdekken hoe producten gemaakt worden. Van klokken tot koffie en thee in Museum Joure nemen ze je mee. Juist in deze tijd is sport en bewegen van groot belang, door te zwemmen en te glijden in Swimfun en te klimmen en klauteren in het Speelbos zijn kinderen op een leuke manier bezig met sportvaardigheden.

“Al langer hadden wij het idee om verschillende uitjes in de gemeente te combineren en nu de coronamaatregelen versoepeld zijn lanceren wij graag de Jouster Uitjespas” zegt Rosa Dijkstra van Swimfun. Door deze samenwerking worden kinderen op alle mogelijke manieren uitgedaagd om lekker de deur uit te gaan en weer even kind te zijn.

De pas is een fysieke kaart en kan worden aangeschaft bij één van de deelnemende locaties.

Sportbedrijf De Fryske Marren